20 Грудня, 2024
Коли мені хочеться особливо смачну гречку, я готую її так: і на вечерю, і на обід

Коли мені хочеться особливо смачну гречку, я готую її так: і на вечерю, і на обід

Рецепт смачної гречаної каші. Приготувати гречану кашу, не так вже й важко

Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • гречка – 200 г;
  • морква – 180 г;
  • цибуля – 160 г;
  • вода гаряча – 400 г;
  • помідори свіжі – 200 г,
  • томатна паста – 70 г;
  • олія рослинна – 1-2 ст.л;
  • сіль і перець за смаком.

Цибулю дрібно нарізаємо. Морква натираємо на грубій терці. Помідори ріжемо невеликими кубиками.

Розігріваємо олію і обсмажуємо пару хвилин цибулю, потім додаємо моркву і пасеруємо ще хвилин 5 – 7, регулярно перемішуючи

Додаємо помідори, змішуємо овочі, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин

Промиту гречку, з якої стекла вся вода, викладаємо на овочі.

Гарячу воду змішуємо з томатною пастою, додаємо до смаку сіль і перець і заливаємо цією заливкою гречку з овочами. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо кашу 20 – 30 хвилин.

Каша буде готова коли в сковороді не залишиться води, а гречка буде набряклою.

Коли мені хочеться особливо смачну гречку, я готую її так: і на вечерю, і на обід

Гречана каша відмінно поєднується з грибами, тому цибулю з морквою ви можете змішати з грибами (печериці прекрасно підходять) і вийде смачна і ситна каша.

Не забуваємо про свіжу зелень – кріп і петрушка також поєднуються з гречаною кашею.

Джерело: mandarynka.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *