У квашеній капусті багато вітамінів та цінних сполук, які особливо корисні у зимовий період. При цьому багато хто воліє самостійно займатися приготуванням такої заготівлі.
Для правильного засолювання треба дотримуватися простих правил. Одне полягає в тому, що необхідно періодично протикати заготівлю. Новачки можуть здивуватися цьому та проігнорувати цю рекомендацію. Але так не варто робити.
Справа в тому, що в процесі заквашування утворюється газ, який потрібно випускати із банки. Якщо це не робити, то смакові властивості можуть значно постраждати, а сам продукт з великою ймовірністю зіпсується.
Зазвичай господині протикають капусту на другий день після приготування. Важливо дивитися на реакції у банці. Якщо з’явилися бульбашки і піна на розсолі, саме час проткнути капусту.
При цьому процедуру слід здійснювати двічі на день.
Для проколів бажано використовувати довгий тонкий предмет з дерева, наприклад спицю або паличку для суші. Підійдуть для вирішення задачі і керамічні ножі.
Щодо металевих предметів, то їх не варто використовувати, оскільки при такій взаємодії зникне значна частина корисних властивостей. Якщо брати пластик, то велика ймовірність, що він забарвить продукт і з’явиться неприємний аромат