Консервація буряка цілком на зиму
Буряк 1 кг
Цукор 50 гр
Сіль 1/3 ст. л
Оцет 9% 50 мл
Лавр. лист 1/2 листочка
Приготування:
Буряк почистити та промити. Укладаємо в каструлю, ставимо на вогонь. Варимо до готовності (приблизно 60 хв)
Готові буряки розріжте на 2 або 4 частини, якщо вони великі.
Баночки вимити, простерилізувати, розкласти в них буряки та лавровий лист.
Воду, в якій варився буряк, використовуємо для розсолу.
Для цього відміряємо по 1 л. для вимірювання маринаду, додаємо сіль, цукор. Довести до кипіння. Як тільки закипить, влити оцет і вимкнути вогонь.
Готовим маринадом залити буряки та закатати баночки.
Перевернути, укутати та залишити до повного остигання