23 Липня, 2025
Консервуємо буряк ціленьким на зиму! Дуже зручна заготовка і готується на раз-два!

Консервуємо буряк ціленьким на зиму! Дуже зручна заготовка і готується на раз-два!

Консервація буряка цілком на зиму

Буряк 1 кг
Цукор 50 гр
Сіль 1/3 ст. л
Оцет 9% 50 мл
Лавр. лист 1/2 листочка
Приготування:
Буряк почистити та промити. Укладаємо в каструлю, ставимо на вогонь. Варимо до готовності (приблизно 60 хв)

Готові буряки розріжте на 2 або 4 частини, якщо вони великі.

Баночки вимити, простерилізувати, розкласти в них буряки та лавровий лист.

Воду, в якій варився буряк, використовуємо для розсолу.

Для цього відміряємо по 1 л. для вимірювання маринаду, додаємо сіль, цукор. Довести до кипіння. Як тільки закипить, влити оцет і вимкнути вогонь.

Готовим маринадом залити буряки та закатати баночки.

Перевернути, укутати та залишити до повного остигання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *