1 Вересня, 2025
Корисні та смачні салати з сирого буряка. Тепер будете готовити їх завжди.

Корисні та смачні салати з сирого буряка. Тепер будете готовити їх завжди.

Буряк – це дуже корисний коренеплід, який містить величезну кількість біологічно активних речовин

Буряк найкраще вживати у вигляді вітамінних салатів. Починати потрібно з невеликої кількості поступово збільшуючи до 200 грамів коренеплоду на добу.

1.Салат з буряка, часнику і горіхів.

Інгредієнти:

  • Буряк свіжий 1 шт.;
  • Горіхи будь-які 100 гр.;
  • Часник 3 зуб.;
  • Морква свіжа 1 шт.;
  • Майонез чи сметана.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте, помийте та натріть на тертці буряк і моркву.
  2. Додайте пропущений через прес часник, подрібнені горіхи та майонез.
  3. Ретельно перемішайте.

2.Салат з яблук і буряка.

Інгредієнти:

  • Буряк свіжий 1 шт.;
  • Яблуко солодке 2 шт.;
  • Мед натуральний 1 ст. л.;
  • Оливкова олія 1 ст. л.;
  • Лимонний сік 3 ст. л.;
  • Зелень 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте, помийте та натріть на тертці яблука і буряк.
  2. Додайте лимонний сік, мед та дайте постояти 5 хвилин.
  3. Заправте олією, посипте дрібно порізаною зеленню та сіллю.
  4. Гарно перемішайте

3.Салат з капусти та буряка.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 200 гр.;
  • Буряк свіжий 1 шт.;
  • Яблуко солодке 2 шт.;
  • Олія льону 3 ст. л.;
  • Сік лимону 1 ст. л.;
  • Кольрабі капуста 1 шт.;
  • Зелень 1 пучок.

Спосіб приготування:

  1. Нашаткуйте капусту.
  2. Почистьте, помийте та натріть на тертці буряк, яблука та кольрабі.
  3. З’єднайте овочі в салатнику та додайте олію, лимонний сік, сіль і пошинковану зелень.
  4. Ретельно перемішайте.

4.Салат буряк в йогурті.

Інгредієнти:

  • Йогурт 150 мл.;
  • Буряк свіжий 1 шт.;
  • Горіхи будь-які 150 гр.;
  • Чорнослив 150 гр.;
  • Мед натуральний 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте, помийте та натріть на тертці буряк.
  2. Подрібніть чорнослив і горіхи.
  3. Додайте мед і йогурт та ретельно все перемішайте.

5.Салат сирний з буряком.

Інгредієнти:

  • Сир пармезан 150 гр.;
  • Буряк свіжий 1 шт.;
  • Морква свіжа 2 шт.;
  • Часник 3 зуб.;
  • Сметана 20% 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте, помийте та потріть на тертці моркву і буряк.
  2. Покришіть дрібно сир.
  3. Додайте пропущений через прес часник, сметану, сіль, перець та добре перемішайте.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *