Зелень на зиму прагнуть зберігати заморозкою: очевидно, що вона втрачає значну частину смаку. Ми знайшли ідеальний спосіб заготовити кріп, петрушку, кінзу і навіть базилік без заморозки, зробивши із зелені ароматний зелений соус. Він чудово підходить до м’яса, риби або як заправка в салат. Можна просто намазати його на хліб.
Покроковий рецепт приготування страви:
Зелень шаткуємо разом із стеблами. Використовувати можна не лише вказані в інгредієнтах кріп та петрушку, відмінно підійде і базилік. Пересипаємо зелень у глибоку миску і сюди натираємо цедру лимона. Пропускаємо до суміші часник через прес, вливаємо оливкову олію, додаємо сіль. Кладемо цукор, щоб збалансувати смак, вичавлюємо і лимонний сік.
Тепер занурювальним блендером просто подрібнюємо все в однорідну пасту. Якщо блендера під рукою немає, можна і пропустити все через дрібну решітку м’ясорубки.
Паста вже готова, її можна їсти відразу, або закатати по банкам і залишити на тривале зберігання.
Соус цілком можна і доопрацювати. Спробуйте, наприклад, додати до нього більше приправ.
Ось що нам знадобиться:
Кріп, петрушка – 200 г
Соняшникова олія – 100 мл
Часник – 3-4 зубчики
Сіль – 1/4 ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Цедра лимона
Сік половини лимона