9 Вересня, 2025
Курячі рулетики з беконом та моцарелою: просто і соковито.

Курячі рулетики з беконом та моцарелою: просто і соковито.

пропоную спробувати один зі своїх улюблених способів: ніжні курячі рулетики з беконом та моцарелою. Все, що потрібно – прості продукти, мінімум часу на підготовку і трохи уваги до деталей. Головне – жодних складнощів з нарізкою та начинкою, тому що я покажу, як акуратно загорнути рулетики (фотоінструкції додаються).

Це не тільки чудовий варіант для сімейної вечері, але й чудова страва для зустрічі з гостями: рулетики тримають форму, виходять соковитими та виглядають дуже апетитно на будь-якому столі. А завдяки бекону куряча грудка виходить ніжною, а не сухою – більше не потрібно боятися, що страва буде прісною або недостатньо ефектною. Спробуйте цей рецепт і відчуйте, як легко урізноманітнити звичне меню.

Покроковий рецепт приготування страви:
Розріжте кожне філе вздовж навпіл, щоб вийшли пласти. Акуратно відбийте їх по обидва боки, накривши харчовою плівкою або поклавши в пакет – так кухня залишиться чистою, а м’ясо не порветься.

Натріть куряче філе сіллю та улюбленими спеціями з обох боків. Добре підходять паприка, часник, суміш прованських трав чи трохи білого перцю.

Натріть моцарелу на великій тертці. Дрібно наріжте свіжу петрушку. Змішайте сир і зелень – це зробить начинку ароматнішою і соковитішою.

Викладіть сирну начинку у центр кожного пласта курячого філе. Акуратно заверніть у рулет, намагаючись, щоб начинка не випадала.

Загорніть кожен рулет у три смужки бекону. Смужки повинні перекривати один одного, щоб рулет тримав форму та соковитість. Раджу вибирати бекон середньої жирності – він добре просочує м’ясо, надає йому смаку, але не робить страву занадто жирною.

Зверху змастіть рулетики бальзамічним соусом – це додасть яскравості смаку та легкої пряності.

Викладіть рулети на лист, застелений фольгою. Зверху також накрийте фольгою – так вони залишаться соковитими. Я взяла форму невелику керамічну за розмірами. Туди ідеально вписалися курячі рулетики.

Поставте лист у духовку, розігріту до 200°С. Запікайте 30 хвилин під фольгою, потім зніміть верхній шар фольги і готуйте ще 10 хвилин, щоб бекон став рум’яним і хрустким. Готові рулетики полийте бульйоном, що виділився – він додасть додаткову соковитість.

Якщо хочете приготувати страву трохи заздалегідь, рулетики можна зібрати вранці, а запекти перед подачею – вони добре зберігаються в холодильнику в готовому вигляді до 24 годин.

Ось що нам знадобиться:
Куряче філе – 2 шт. (приблизно 800 г)
Бекон сирокопчений, варенокопчений (тонко нарізаний) – 12 смужок (3 шт. на кожен бекон)
Моцарела – 100 г
Петрушка свіжа – невеликий пучок
Сіль та спеції за смаком
Бальзамічний соус – для змащування рулетиків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *