Розкішна страва на кожен день. Готуються дуже просто і швидко, виходять надзвичайно смачні, ароматні і поживні вареники.
За матеріалами Школа Життя
Список інгредієнтів
- 300 грам картоплі;
- 100 грам борошно;
- 1 куряче яйце;
- 15 грам вершкового масла;
- 1/2 чайн. ложки солі;
Для підливи:
- 1 головка цибулі;
- 15 грам вершкового масла;
- 2 столові ложки соняшникової олії.
Процес приготування вареників з картоплею
Мию і очищаю картоплю, а потім відварюю в підсоленій воді.
Даю картоплі трохи охолонути, а потім розминаю її в мисці.
Розбиваю в картопляну масу одне яйце, додаю розм’якшене вершкове масло, трохи солі і борошна. Все ретельно перемішую.
Вивалюю масу на стіл і замішую тісто. Тісто виходить дуже м’яке і трохи липке, але борошна більше додавати не потрібно.
Тісто посипаю борошном, а потім розрізаю на 2-3 частини. Беру кожну частину і розкочую її в «джгутик» діаметром 1-1,5 см. Розрізаю на невеликі шматочки.
Кожен шматочок умочую липкою стороною в муку і трохи притискаю пальцем посередині.
Беру каструлю, наливаю туди воду і доводжу до кипіння, опускаю вареники. Як тільки вони спливуть, кип’ячу вареники 3 хвилини. Можна подавати до столу.
До вареників іноді роблю цибулеву зажарку. Нарізаю цибулю на дрібні шматочки, на сковороду кладу вершкове і олію. Обсмажую цибулю до золотистого кольору.
Отриманою засмажкою я поливаю вареники. Смачного!