8 Січня, 2025
Легендарний салат “Прага”: неодмінний атрибут святкового бенкету

Легендарний салат “Прага”: неодмінний атрибут святкового бенкету

Сьогодні я пропоную вам приготувати святковий салат, без якого не обходився жоден банкетний стіл. Це – салат «Прага». Напрочуд ніжний із приємним збалансованим смаком заслужено був визнаний одним із салатів, які були неодмінним атрибутом банкетних столів. Сьогодні цей салат незаслужено забутий, тому я хочу нагадати про нього та поділитися рецептом його приготування.

Інгредієнти:
Куряче філе – 350 г;
Чорнослив – 15 штук;
Морква – 1 штука;
 Огірок солоний – 2 штуки;
 Яйця – 4 штуки;
Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
Горошок зелений консервований – 1 банку;
Майонез – до смаку;
Чорний мелений перець – за бажанням;
Цукор – 2 столові ложки;
Сіль – 1 чайна ложка;
Оцет столовий 9% – 2 столові ложки;
Соняшникова олія без запаху – за потребою.
Ділюся рецептом приготування:
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями або чверть-кільцями. Перекладіть нарізану цибулю в невелику чисту та суху ємність.

Залийте нарізану цибулю кип’ятком і залиште на 15 хвилин. Через 15 хвилин злийте з цибулі воду і перекладіть у ту ж ємність. Додайте до цибулі сіль та цукор.

Влийте в цибулю столовий оцет і добре перемішайте. Залийте цибулю холодною водою, перемішайте та залиште ще на 10 хвилин.

Відкиньте цибулю на друшляк і приберіть убік. Нехай стече вся рідина.

Моркву натріть на тертці з великою гранню. Обсмажте моркву на невеликій кількості олії без запаху до м’якості. Остудіть.

Відварене куряче філе наріжте невеликими шматочками. Перекладіть м’ясо на дно салатника і зробіть сіточку з майонезу. Для цього майонез перекладіть в одноразовий кондитерський мішок або новий поліетиленовий пакет і зробіть невеликий отвір за допомогою ножиць.

Наступним шаром викладіть мариновану цибулю (при бажанні посипте її зверху чорним меленим перцем). Зробіть сіточку із майонезу.

Зварені круто яйця наріжте дрібними кубиками або натріть на великій тертці. Викладіть яйця на цибульний шар і зробіть сіточку з майонезу.

ВАЖЛИВО! При приготуванні салату я всі інгредієнти, крім моркви, нарізала ножем. Ви ж маєте право чинити так, як порахуєте собі за краще.

Солоні огірки наріжте на кубики невеликого розміру та викладіть таким шаром. Зробіть сіточку із майонезу.

Викладіть обсмажену моркву наступним шаром і зробіть сіточку з майонезу. Добре розрівняйте за допомогою столової ложки поверхню морквяного шару.

З консервованого горошку злийте рідину і викладіть на шар моркви таким чином, щоб він лежав рівномірно в один шар, покриваючи всю поверхню салату.

Чорнослив наріжте на невеликі шматочки та розкладіть довільно заключним шаром. Забираємо наш салат на 45 – 60 хвилин у холодильник, щоб він настоявся.

Наш салат готовий. Як бачите, салат «Прага» готується дуже просто і досить швидко. Подаємо наш “салат” на “святковий” стіл і пригощаємо гостей. Приємного вам апетиту!
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *