18 Липня, 2025
Лечо з перцю і помідорів на зиму. Простий рецепт, без оцту: 15 років готую кожен сезон.

Лечо з перцю і помідорів на зиму. Простий рецепт, без оцту: 15 років готую кожен сезон.

Чудова закуска, яку люблять у всіх сім’ях. Таке лечо можна подавати просто до столу або додавати в овочеві рагу, в борщі і супи.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
помідори;
солодкий перець;
сіль та цукор за смаком.
Процес приготування
Якщо ви любите, щоб соус, яким заливаємо перець, був густий тоді використовуємо багато помідорів і уварюємо їх добре.

Все беремо до смаку, помідори – соковиті та м’ясисті, солодкий перець теж м’ясистий, стиглий, не пошкоджений. Ріжемо його довільно, як вам подобається в такій заготівлі.

Помідори подрібнюємо блендером або м’ясорубкою та ставимо на плиту.

Додаємо сіль та цукор до смаку, коли закипить, зменшуємо вогонь і уварюємо 1.5 години. Можна зменшити час, вибираючи за допомогою сита та чашки рідину. Тоді процес уварювання займе трохи більше 30 хвилин.

Додаємо перець, від моменту закипання варимо 15 хвилин. На цьому етапі досолюйте та додавайте цукор, якщо вам не вистачає.

Розкладаємо в стерилізовану баночку, закручуємо кришками та остуджуємо в приміщенні.

Зберігаємо таку заготівлю у підвалі чи коморі.

Лечо виходить з природним смаком, з гарним балансом солі та цукор, кислинка відсутня, так як томатний сік ви підсолодили і ніякого оцту не додавали

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *