Інгредієнти:
Перець “Білозірка” 3 кг
Перець “Болгарський” 2 кг
Цукор 2 склянки
Сіль 2 ст. л.
Олія 200 мл
Оцет 9% 1 склянка
Томатна паста 600 г
Перець чорний горошком
Перець запашний
Приготування:
Спочатку підготуємо 3 кг перцю Білозірка, очистимо та промиємо його і також 2 кг перцю Болгарського червоного. Варитиму я у великій мисці. Всипаємо сюди весь підготовлений перець.
Додаємо до нього 2 склянки цукру, дві ст. л. солі (для консервації я використовую лише кам’яну сіль).
Вливаємо 200 мл рослинної олії та 1 склянку оцту 9% столового. Всипаємо 600 г томатної пасти.
Додамо трошки перцю горошком, і перцю запашногог.
Вливаємо 2 склянки води. Перемішуємо все, буде трішки важко мішати.
Ставимо на плиту на великий вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки лечо починає кипіти, перемішуємо і зменшуємо вогонь на середній.
Варимо 30 хвилин, іноді перемішуємо.
Наповнюємо лечо у простерилізовані баночки і закручуємо стерильними кришками.
Ставимо до повного охолодження, зберігаємо в прохолодному місці