Обов’язково приготуйте у сезон кавунів! Кавуновий мед це концентрат кавунового соку, який за своєю консистенцією нагадує звичайний бджолиний мед. У нього дуже цікавий, тонкий, фруктовий смак та натуральна, помірна солодкість! Інформує Майстерня ідей.
Очистіть 1 великий, солодкий кавун від кірки. М’якуш подрібніть у блендері. Процідіть сік від м’якоті та кісточок.
Поставте кавуновий сік на вогонь, доведіть до кипіння, потім уварюйте на середньому вогні протягом 2 годин. Каструля має бути з товстим дном. Перші 1,5 години помішуйте час від часу, а 30 хвилин, що залишилися, не чіпайте.
Перекладіть густий, гарячий кавуновий мед у чисту, суху банку. Це дуже цікавий та смачний десерт.