Інгредієнти:
тонкий вірменський лаваш – 1 лист
вишня свіжа або заморожена – 400 г
цукор – 40 г
кукурудзяний крохмаль – 15 г
яйце куряче – 1 шт
молоко – 2 ст л (можна замінити сметаною, тоді 1 ст л)
цукрова пудра для посипання
ванільний цукор – 10 г
Приготування:
Крок 1. Приготуємо начинку. Якщо у вас заморожена вишня, як у мене, то попередньо її розморожуємо, промиваємо і виймаємо кісточки.
Крок 2. Вишню викладаємо в маленьку каструльку або ковшик. Ставимо на невеликий вогонь, додаємо цукор і варимо близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 3. Так як ягоди соковиті і при нагріванні виділяють сік, необхідно вишню загустити. Для цього додаємо крохмаль.
Готуємо ще 2 хвилини, постійно помішуючи. Маса повинна вийти густою. Вимикаємо вогонь і залишаємо остигати до кімнатної температури. Щоб швидше охололо – винесіть начинку на балкон.
Крок 4. Поки наша начинка остигає приготуємо суміш для змащування. В окрему миску вбиваємо яйце, додаємо молоко або сметану, ванільний цукор і збиваємо вінчиком до однорідної маси.
Крок 5. Розстеляємо лаваш і повністю змащуємо його нашою сумішшю.
Крок 6. Починаємо збирати рулет. Акуратно викладаємо від краю вишневу начинку у вигляді смужки близько 15 см, відступаючи по краях

Потім загинаємо краї, щоб не витекла начинка.
І звертаємо лаваш рулетом.

Крок 7. Перекладаємо наш штрудель в форму для запікання.
Змащуємо його нашою сумішшю і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.

Виймаємо штрудель з духовки, даємо йому охолонути і перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо цукровою пудрою.
Порційно нарізаємо і подаємо до столу! Смачного!