28 Серпня, 2025
Малосольні хрусткі огірочки зі смаком бочкових: рецепт моєї бабусі з маленьким секретиком.

Малосольні хрусткі огірочки зі смаком бочкових: рецепт моєї бабусі з маленьким секретиком.

Інгредієнти:
На баночку 2 літри

огірки
пучок кропу
часник 1 головка (краще молодий)
листя дуба 4 шт (якщо є)
листя чорної смородини та вишні по 4 шт
2 великі скоринки білого хліба
чорний і запашний перець, я додаю ще суміш для засолювання трохи
розсіл: на 1 літр окропу 2 ст. ложки кам’яної великої солі без гірки
Приготування:

В огірків відрізати кінчики, укласти в банку, перекладаючи кропом, часником, листям і спеціями.

В окропі розчинити сіль і залити до плічок огірки, закласти хліб і долити розсіл до верху, прикрити кришкою, але не загвинчувати.

Ставимо баночку на тарілку і чекаємо в теплі 2 доби, МОЖНА ПОЧИНАТИ ЗНІМАТИ ПРОБУ!

Потім прибираємо хліб і ставимо банку в холодильник.

Чим довше стоять, тим більше просолюються і більше нагадують бочкові!

Популярне питання про хліб – навіщо? Хліб кваситься і дає кислинку і цей присмак бочкових ммм…, спробуйте

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *