Приготуємо мариновану закуску з редиски і огірків. Готується просто, укладаємо в банки, заливаємо маринадом і через день вже подаємо до столу! Готуємо найпростішу сезонну закуску з редиски і огірків! Дуже люблю таку закуску, готується швидко і просто, буде потрібно не більше 20 хвилин. Роблю відразу банки 3 – 4, і весь місяць із задоволенням їмо.
Інгредієнти на 3 баночки по 0,5 л.:
Редис – 500 гр.
Огірки – 2 шт. середнього розміру
Вода – 500 мл.
Оцет винний 6% – 100 мл. (можна замінити на яблучний оцет).
Цукор – 2 ст.л.
Сіль – 2 ч.л.
Лавровий лист – 2 шт.
Гірчиця в зернах – 2-3 ч.л.
Чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
- У каструлю з водою додаємо цукор, сіль, лавровий лист, гірчицю в зернах, чорний мелений перець і винний оцет.
- Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.
Маринад необхідно остудити до кімнатної температури.
- Редис і огірки нарізаємо тонкими кружечками і якомога щільніше укладаємо в заздалегідь підготовлені чисті банки.
- Заливаємо остиглим маринадом так, щоб в кожну потрапила гірчиця.
- Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
Проста, швидка і дуже смачна сезонна заготовочка виходить! На столі виглядає яскраво, можна і до свята сміливо подавати!