9 Жовтня, 2025
Маринована капуста з буряком, ідеальна закуска.

Маринована капуста з буряком, ідеальна закуска.

Пропоную сьогодні приготувати смачну хрустку капусту з буряком. Вийде у кожного і сподобається всім без сумніву. Починаємо готувати!

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Овочі ретельно миємо, вони повинні бути повністю чистими.
  2. Приготуємо маринад. У каструлю вливаємо воду, додаємо сіль, цукор. Сюди відправляємо гвоздику, лаврові листочки, горошини чорного перцю. Також, переливаємо сюди олію та оцет. Даємо маринаду закипіти.
  3. Капусту шаткуємо на великі частини довільно. Нарізаємо соломкою моркву та буряки. Готуємо часник. Зубчики часнику розділяємо на дві-три частини. Банку, в якій ми маринуватимемо капусту, потрібно також підготувати заздалегідь. Її потрібно добре вимити і обдати окропом. Наповнюємо баночку капустою, морквою та буряком. У процесі укладання додаємо часник. Намагаємося все укласти якомога щільніше. Злегка притискаємо.
  4. Далі все простіше нікуди. Киплячим маринадом заливаємо вміст баночки. Прикриваємо кришкою і даємо охолонути при кімнатній температурі. Потім прибираємо в холодильник – хоча б на добу. І вже можна буде насолоджуватися незрівнянною соковитою та дуже смачною капустою. Обов’язково спробуйте!

Бажаю вам усім приємного апетиту! Готуйте смачно, готуйте із задоволенням, радуйте себе та своїх близьких.

Ось що нам знадобиться:
капуста – 1 кг, 200 г (можливо більше чи менше)
буряк – 150 г
часник – головка

морква – 100 г
Для маринаду:

лаврове листя – 4-5 шт.
сіль – 3 ст.л
цукор – 3 т.л
гвоздика, горошини запашного перцю – жменя
соняшникова олія – 70 мл
оцет столовий 9% – 150 мл
вода – 1 л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *