Цей простий рецепт обов’язково оцінять всі любителі різносолів. Літо — найкращий час, щоб приготувати смачну закуску не тільки на кожен день, але і до святкового столу. Маринована редиска — відмінне доповнення до м’ясних і рибних страв. Дуже добре гармонує з смаженим м’ясом. Можна подати до будь-якого гарніру. Технологія досить проста і не займе багато часу. У холодильнику може зберігатися до 2-3 тижнів.
Інгредієнти:
- Редиска — 350 г.
Для маринаду:
- Вода — 500 мл.
- Цукор — 1-1,5 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Оцет столовий — 2 ст. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перець чорний горошком — 5 шт.
- Перець запашний горошком — 5 шт.
- Гвоздика — 2-3 шт.
- Італійські трави — 1 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин. Вихід: банка об’ємом 500 г.
Як приготувати мариновану редиску:
1. Для початку, потрібно приготувати маринад. Для цієї мети візьміть відповідний жаростійкий посуд. Додайте сіль, цукровий пісок, лавровий лист, чорний і запашний перець, італійські трави, гвоздику.
2. Влийте воду. Перемішайте і встановіть на сильний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння.
3. Вимкніть полум’я і охолодіть маринад до теплого стану. Влийте столовий 9% оцет. Перемішайте. Замість оцту відмінно підійде сік лимона або лайма.
4. При покупці редиски зверніть увагу, щоб овочі були щільні на дотик, без механічних пошкоджень і ознак псування. Добре промийте проточною водою. Відріжте хвостики з двох сторін. Наріжте кільцями не надто тонкими.
5. Влийте остиглий маринад. Зверху встановіть невелику тарілочку, щоб весь редис був під маринадом. Відправте в холодильник на 4-5 годин. За цей час редиска добре промаринується і залишиться хрусткою. Якщо її нарізати дуже тонко, тоді овочі будуть м’які.
6. Перемістіть в відповідну ємність з кришкою і відправте в холодильник на зберігання. Подавайте до столу при необхідності. Маринована редиска готова.