7 Вересня, 2025
Маринований гострий перець на зиму: найпростіший і смачний рецепт без варіння і стерилізації.

Маринований гострий перець на зиму: найпростіший і смачний рецепт без варіння і стерилізації.

Мариную гострий перець на зиму, все роблю дуже просто і швидко, а результат завжди на відмінно. Саме цьому рецепту я віддаю свою перевагу вже протягом багатьох років, так як гострий перець, приготований таким способом, виходить хрусткий і дуже смачний!

Він підкорить любителів гостренького не тільки своїм смаком, але і простотою приготування. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Інгредієнти:
Для банки об’ємом 500 мл:

Перець гострий – скільки увійде до банку
Оцет 6% – скільки увійде до банки
Цукор – 1 ч. ложка
Сіль – 1 ч. ложка

Приготування:
Перці я використовую різні: червоні, зелені або жовті, головне, щоб вони були свіжі і щільні. Перець добре промиваю, просушують і укладаю, як можна щільніше в чисті, сухі банки

Потім в кожну банку додаю сіль

Цукор. Крім цього, за бажанням, можна додати олію без запаху.

Заливаю оцтом, щоб він повністю покрив перці і закриваю банки кришками.

Можна банки збовтати, хоча сіль з цукром в банках з часом самі розчиняться.

Ось і все, банки з перцем відправляю на зберігання в темне місце і через 2-3 тижні можна пригощатися!

Бажаю приємних приготувань та смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *