16 Серпня, 2025
Маринований солодкий перець в олії по-болгарськи на зиму: шикарний рецепт, така заготовочка у нас “на повторі” кожного року.

Маринований солодкий перець в олії по-болгарськи на зиму: шикарний рецепт, така заготовочка у нас “на повторі” кожного року.

Перець по-болгарськи за цим рецептом виходить дуже смачний, ароматний, зберігатися чудово при кімнатній температурі, мій чоловік його обожнює! Зберігайте і рекомендую приготувати – нехай смакує!

Інгредієнти:
перець болгарський (вже нарізаний) 5 кг,
Для маринаду:

2 літри води,
1,5 склянки цукру,
2,5 столових ложок солі,
1 склянка 9% оцту,
1,5 склянки олії
перець запашний, гвоздика, лавровий лист по 6 шт.
Я готувала 2 порції і у мене вийшло 16 банок по 550 мл

Приготування:
Перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо часточками.

Готуємо маринад, доводимо до кипіння, опускаємо на нього нарізані перці і готуємо з моменту закипання протягом 15 хвилин, акуратно помішуючи.

Потім розкрадаємо перець гарячим, накриваємо кришками і стерилізуємо в 0,5-0,7 мл – протягом 10 хвилин.

Закручуємо кришками і прибираємо до повного остигання.

Перець по-болгарськи виходить дуже смачний, ароматний, зберігатися чудово при кімнатній температурі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *