Консервація часнику є відмінним варіантом зберігання цього овоча, який швидко псується. Така заготівля на зиму точно довго не залежиться на полицях вашої комори. Та й для її приготування знадобиться мінімум часу та продуктів. Невеликий бонус – це відсутність стерилізації, так найкраще збережуться всі вітаміни, на які так багатий часник. Інформує Майстерня ідей.
У міру гостренький і пікантний маринований часник стане чудовим додаванням до будь-яких м’ясних страв, курки, овочевого рагу не тільки в зимовий час, а й цілий рік.
Для маринованого часнику без стерилізації знадобляться такі інгредієнти:
Часник – 20-50 зубків (залежно від розміру часнику) на 0,5 банку;
Сіль – 1 столова ложка на 05 банку;
Оцет 9% – 1 столова ложка на 0,5 банку;
Вода гаряча – 1 склянка на 0,5 банку;
Перець чорний горошком – 10 шт. на 0,5 банку.
Приготування:
Потрібно очистити від лушпиння часникові часточки і добре їх промити під проточною водою. Далі потрібно перекласти часник у простерилізовану банку, залити до верху кип’ятком і прикрити кришкою. Пропарюватися часник має близько десяти хвилин.
В окремій каструлі потрібно з’єднати сіль, перець чорний горошком і вилити з банки з часником туди ж всю рідину. Перекип’ятіть маринад кілька хвилин і, прибравши його з вогню, додайте оцет.
Залийте маринад назад до пропареного часнику, щоб він його повністю покрив і закатайте залізною кришкою. Зачекайте до повного остигання та відправляйте у підвал або комору для зберігання