12 Липня, 2025
Мариновані огірочки “По-дитячому”. Смачні та хрусткі!

Мариновані огірочки “По-дитячому”. Смачні та хрусткі!

Хрусткі огірки, які виходять завжди! Рецепт в нашій родині передається з покоління в покоління.

Інгредієнти з розрахунку на 3 л. банки:

сіль – 2 ст. ложки
цукор – 5 ст. ложок
лимонна кислота – 1,5 ч. ложок
огірки
листя смородини, парасольки кропу, лавровий лист, чорний горошк, листя хрону
часник
Мариновані огірки, покроковий рецепт приготування

На дно банки кладемо лист хрону, лист смородини (2 штуки), парасольку кропу.

Далі, 2 зубчики часнику, чорний перець (2-3 горошини), лавровий лист.

Щільно закладаємо в банки огірки і заливаємо їх кип’ятком.

Залишаємо на 10 хв, після чого воду зливаємо.

Повторно наливаємо кип’яток в банки і знову вичікуємо 10-15 хв.

Водою, яка залишилась наповнюємо каструлю і використовуємо її для приготування маринаду.

Розчиняємо у воді Інгредієнти сіль, цукор, лимонну кислоту.

Коли маринад дійде до кипіння, знову заливаємо ним огірочки.

Закатуємо банки і вкутуємо їх для збереження тепла для повільного охолодження. Смачного

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *