27 Липня, 2025
Мариновані огірки на зиму “Пікулі”. Цей рецепт стане фаворитом серед зимових заготовок.

Мариновані огірки на зиму “Пікулі”. Цей рецепт стане фаворитом серед зимових заготовок.

Огірочки з легкою кислинкою, прянощами та ноткою куркуми ідеально доповнять м’ясні страви, хот-доги, бургери або просто стануть пікантною закускою до гарячого

Необхідні інгредієнти:

Огірки — 2 кг Цибуля ріпчаста — 2 шт. Сіль — 3 ст. л. (без гірки)

Для ароматного маринаду:

Яблучний оцет — 200 мл Куркума — 1 ч. л. Гірчиця в зернах — 1,5 ст. л. Перець чорний горошком — 1 ст. л. Лавровий лист — 3 шт. Порада: банки слід заздалегідь простерилізувати, а кришки — прокип’ятити.

Спосіб приготування: Підготовка овочів. Огірки нарізаємо кружальцями, а цибулю — півкільцями. Перекладаємо все в каструлю, додаємо сіль і добре перемішуємо. Залишаємо на 3 години, щоб овочі пустили сік. Маринад. Усі компоненти для розсолу з’єднуємо в окремій каструлі, доводимо до кипіння. Варіння. До гарячого маринаду додаємо огірки з цибулею. Перемішуємо і варимо 7 хвилин після закипання. Консервація. Гарячі овочі разом із маринадом розкладаємо по стерильних банках, щільно закручуємо кришками. Закутуємо банки в ковдру й залишаємо до повного охолодження

З цієї порції у вас вийде 2 літрові банки + трохи на пробу

Рекомендую! Перевірено особисто — до хот-догів пікулі заходять просто ідеально!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *