5 Серпня, 2025
Мариновані помідори “Зебра в снігу” спробувала і відразу закохалася.

Мариновані помідори “Зебра в снігу” спробувала і відразу закохалася.

Нещодавно у нас у магазинах з’явилися помідори “Зебра”, спробувала їх зробити в банках на зиму за своїм улюбленим рецептом і була вражена, це дуже смачно, на столі виглядають красиво і незвичайно.

Ось що нам знадобиться на дві банки об’ємом 1 літр:
Помідори Зебра – 1 кг.

Свіжий кріп.
Сушені гвоздики.
Перець горошком.
Вода – 1 літр.
Цукор – 4 ст.л.
Сіль – 2 ст.л.
Подрібнений часник – 4 зубчики.
Оцет 9% – 6 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Беремо дві банки об’ємом 1 літр, ретельно їх промиваємо (стерилізувати не треба) і на дно кожної викладаємо по дві гілочки свіжого кропу.
  2. Додаємо сушену гвоздику, перець горошком, помідори “Зебра” розрізані навпіл накладаємо до верху банки і заливаємо кип’ятком (потрібно близько одного літра) на 15 хвилин.
  3. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор, сіль, добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
  4. У кожну банку додаємо натертий часник на дрібній тертці, 9% оцет і заливаємо киплячим розсолом.
  5. Банки закриваємо кришками, укутуємо до повного остигання і зберігатимемо в темному і прохолодному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *