Миємо помідори, даємо їм обсохнути.
Поки помідори сохнуть миємо та стерилізуємо банки. Банки можна брати будь-які, чері я люблю закривати у маленькі баночки. Інформує Майстерня ідей.
І так банки готові, кладемо в кожну банку листок смородини, листя вишні, парасольку кропу, перець горошком 3-4 шт і 0.5 зубчика часнику.
Далі заповнюємо банки помідорами до самої шийки банки.
Заливаємо банки з помідорами кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин. Таку процедуру робимо 2 рази.
Коли вже залили 2 рази кип’ятком помідори, готуємо маринад.
Для маринаду: в каструлю наливаємо 2 літри води, додаємо в неї цукор 200 г, сіль 57 г, лавровий лист 1 штуку. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин наприкінці додаємо оцет 140 г, перемішуємо маринад і гарячим заливаємо в банки з помідорами.
Закручуємо банки кришками, перевертаємо вгору дном і прибираємо під шубу до повного остигання.
Зберігаємо у прохолодному місці. Приємного вам апетиту!
Ось що нам знадобиться:
Помідори черрі
Листя чорної смородини
Листя вишні
Парасольки кропу
Зубчики часнику
Перець чорний горошком
Для маринаду (на 2 літри води)
Вода – 2 літри
Цукор – 200 г
Сіль – 57 г
Лавровий лист – 1 шт
Оцет 9% – 140 г