10 Вересня, 2025
Мариновані сливи. Як починається сезон слив, я відразу згадую про цей рецепт, яким користуюся вже 20 років. Ці сливочки виходять смачні та пікантні.

Мариновані сливи. Як починається сезон слив, я відразу згадую про цей рецепт, яким користуюся вже 20 років. Ці сливочки виходять смачні та пікантні.

Я завжди мариную сливи лише за цим рецептом. Ось уже років 20. У мене їх всі обожнюють. Коли збираємося за святковий стіл всією родиною, всі відразу про них запитують. Шкода лише, що вони так швидко закінчуються

Складові:

  • 1 кг слив;
  • 250 мл води;
  • 200 г цукру;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • декілька гвоздичок;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 50 г оцту;
  • Кілька горошин чорного перцю.

Приготування:

Для цього рецепту потрібно брати сливи тверді, а не переспілі.

Сливи потрібно добре помити і вийняти всі кісточки, можна розрізати навпіл.

Складаємо сливи в друшляк і чекаємо поки стече вся вода. У цей момент можемо простерилізувати банки.

Потім, заповнюємо їх сливами. Складаємо їх щільно до самого верху.

Далі, готуємо для слив маринад.

Беремо невеличку каструлю, змішуємо у ній воду зі спеціями та цукром.

Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо коли закипить.

Маринад охолоджуємо і додаємо оцет. Готовим маринадом заливаємо сливи в ємностях.

Банки ставимо в велику каструлю для стерилізації.

Наливаємо в каструлю холодну воду і поміщаємо на вогонь. Після закипання, тримаємо на невеликому вогні десь хвилин 4-6 хвилин.

Потім банки закручуємо, перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *