26 Серпня, 2025
Мариную помідори на зиму вже багато років за цим рецептом! Рецепт на 2 л. банки – без кислот і все стоїть!

Мариную помідори на зиму вже багато років за цим рецептом! Рецепт на 2 л. банки – без кислот і все стоїть!

МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ НА ЗИМУ! ОСЬ І ЛІТО ПІДІЙШЛО ДО КІНЦЯ І Я ПОВНІСТТЮ занурилася з головою в заготовку на зиму.

Впевнена, що ВСІ ЗНАЮТЬ ЯК ГОТУЮТЬСЯ МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ, І Я НІКОМУ ЦИМ АМЕРИКУ НЕ ВІДКРИЮ. АЛЕ ВСЕ ТАКИ МОЖЕ КОМУСЬ ПРИГОДИТИСЯ.

ВИБИРАЙТЕ ПОМІДОРИ З ЩІЛЬНОЮ М’ЯКОТЮ!!!

ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • ПОМІДОРИ – скільки влізе у баночку.
  • ПЕРЕЦЬ ГОСТРИЙ – 1 ШТ. (ЗА БАЖАННЯМ)
  • ПЕРЕЦЬ БОЛГАРСЬКИЙ – 1 ШТ.
  • ЧАСНИК – 4 ЗУБЧИКА.
  • ЧОРНИЙ ГОРОШОК – 1 ЧАЙ. ЛОЖ.
  • НАСІННЯ КРОПУ – 1 ЧАЙ. ЛОЖ.
  • ЛАВРОВИЙ ЛИСТ – 3 ШТ.
  • ПЕТРУШКА – ( ЗЕЛЕНЬ ЗА СМАКОМ).
  • ГВОЗДИКА – 5-6 ШТ.
  • СІЛЬ – 1 СТ. ЛОЖ.
  • ЦУКОР – 1 СТ. ЛОЖ..

ПРИГОТУВАННЯ:

ВСІ ОВОЧІ ТА СПЕЦІЇ викладаємо в чисті стерильні банки як показано на фото.

Далі в кожну баночку насипаємо по 1 ст. л. цукру і солі.

Заливаємо окропом.

Ставимо стерилізуватись наші баночки у тару для стерилізацій 30 хвилин (до перших бульбашок)

і закручуємо.

Замотуємо готові мариновані помідори під ковдру до повного остигання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *