8 Вересня, 2025
Маринуємо капусту всього за ніч. Ставили в каструлі, а хрумтить як бочкова.

Маринуємо капусту всього за ніч. Ставили в каструлі, а хрумтить як бочкова.

Ніжна, але при цьому хрумка капуста, просочена маринадом із запашними спеціями, стане ідеальною закускою до будь-якого столу. На відміну від більшості способів маринування, наш варіант капусти набирає максимального смаку ще за ніч, робиться все просто в каструлі. Проте хрумтіти капуста буде як бочкова.

Покроковий рецепт приготування страви:
Налийте в каструлю 1 літр води та поставте на вогонь. Додайте кілька горошин запашного та чорного перцю, 2 лаврові листки, всипте 165 г цукру та 2 столові ложки солі з гіркою. Доведіть до кипіння та варіть маринад протягом 10 хвилин. Поки маринад кипить, наріжте капусту тонкими скибочками, моркву – пів кільцяи або натріть чи наріжте, а болгарський перець – соломкою.

Капусту м’яти не потрібно, вона має залишитися хрусткою. Як тільки маринад прокипить, зніміть його з вогню та додайте 135 мл оцту. Залийте капусту маринадом, перемішайте, щоб маринад рівномірно розподілився і накрийте кришкою.

Залишіть до повного остигання, двічі перемішуючи. Після цього поставте капусту в холодильник на ніч.

Вранці закуска готова до подачі – її можна посипати зеленню або полити олією.

Ось що нам знадобиться:
вода – 1 л
цукор – 165 г
сіль – 2 ст. л. з гіркою
запашний перець – кілька горошин
чорний перець – кілька горошин
лавровий лист – 2 шт.
капуста білокачанна – 2 кг (без качан)
морква – 130 г
червоний болгарський перець – 1 шт.
оцет 9% – 135 мл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *