2 Серпня, 2025
Має бути у кожної господині! Заготівля, яка економить час: найсмачніша борщова заправка на зиму.

Має бути у кожної господині! Заготівля, яка економить час: найсмачніша борщова заправка на зиму.

Заправка для борщу економить час готування улюбленої страви в рази, надає супу насиченість, аромат, класичний смак борщу. Заправка зберігається довго, не один рік

На 5 літрів борщової заготовки потрібно:

  • 1 кг очищеної цибулі;
  • 1 кг очищеної моркви;
  • 1,5 кг очищеного буряку;
  • 1,5 кг помідорів;
  • 0,5 кг солодкого перцю;
  • 1-2 гострих перців;
  • 1 головка часнику;
  • 300-350 мл олії;
  • 4 лаврових листки;
  • половина чайної ложки чорного меленого перцю;
  • 1 столова ложка солодкої паприки;
  • 80-90 г солі (3 ст.л. з невеликою гіркою);
  • 120 г цукру (4 ст.л. з верхом);
  • 4 ст.л. оцет.

Процес приготування

  1. Буряк, моркву тремо на крупній тертці.
  2. Цибулю і солодкий, гострий перець ріжемо шматочками.
  3. Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
  4. Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.

Порада : якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням.

5. Пасеруємо цибулю на олії до прозорості – близько 10 хвилин

6. Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин

7. Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

8. Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник

9. Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин

10. Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційно, щоб 1 ємність йшла на каструлю борщу.

11. Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору.

Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *