18 Грудня, 2024
Мега апетитна запіканка з печінки – рецепт приготування

Мега апетитна запіканка з печінки – рецепт приготування

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачної запіканки з курячої печінки, яка припаде до душі всім

Запіканки завжди користуються популярністю. Такі страви дуже легко готувати і не потрібні особливі кулінарні навички. Існує велика кількість різних варіантів. Ми вам пропонуємо приготувати її з курячої печінки і овочів. Вважається вона низькокалорійною, тому її з задоволенням зможуть наминати і ті, хто сидить на дієтах. За бажанням можете додати ще попередньо відварену картоплю або, наприклад, посипати натертим твердим сиром. Запіканка дуже ситна, ароматна і мега апетитна. Рекомендую всім спробувати таку смакоту.

Потрібні інгредієнти

  • 700 гр курячої печінки
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 3 яйця
  • 1 морква
  • 200 гр печериць
  • 50 мл соняшникової олії
  • 200 гр сметани
  • 3 столові ложки борошна
  • половина чайної ложки мускатного горіха
  • 1 пучок петрушки
  • половина чайної ложки чорного меленого перцю
  • сіль за смаком

Запіканка з печінки – покроковий рецепт приготування

В першу чергу промиваємо добре печінку і видаляємо плівочки. Потім обсушуємо і нарізаємо великими шматочками.
Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією.

Кожен шматочок печінки обвалюємо в борошні і відправляємо в сковороду обжарюватися. При цьому процесі її потрібно посолити, поперчити і додати мускатний горіх за смаком.

Тепер вимиваємо добре печериці та по потребі очищаємо. Потім нарізаємо пластинами і відправляємо в окрему сковороду обсмажуватися.

В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і натерту на грубій терці моркву.

Беремося за приготування заливки. Для цього в окремій ємності поєднуємо сметану і яйця. Солимо суміш за смаком і добре перемішуємо.

Беремо форму для запікання і змащуємо її маслом. Тепер на дно відправляємо підготовлені овочі. Накриваємо їх печерицями

Після чого розкладаємо печінку і заливаємо заливкою. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню і ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу запіканка готова і її гарячою можна подавати до столу.

Джерело: mandarynka.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *