7 Серпня, 2025
Минулого року спробувала закрити декілька банок! цього року буде як найбільше! Мариновані зелені помідори «Вогненні». Гостренькі, смачні!

Минулого року спробувала закрити декілька банок! цього року буде як найбільше! Мариновані зелені помідори «Вогненні». Гостренькі, смачні!

Інгредієнти на дві 3-х літрові банки:

Помідори зелені – 3,2-3,5 кг
Гіркий гострий перець – 2-3 шт.
Петрушка – 1 пучок
Кріп – 1 пучок
Часник – 1 головка
Перець чорний горошок – 10 шт.
Перець духмяний горошок – 10 шт.
Для маринаду:

Вода – 2,5 л
Сіль – 2,5 ст.л.
 Цукор – 10 ст.л.
Оцет 9% – 300 мл
Мариновані зелені помідори, покроковий рецепт приготування
Помідори перебрати, помити, розрізати на 4 частини кожен. Перець очистити від насіння і плодоніжок, дрібно порубати. Зелень помити, порубати.

Часник пропустити через прес. Змішати всі інгредієнти у великій мисці і залишити на 15 хвилин. Приготувати гарячий маринад. Викласти помідори в банки, ретельно утрамбовувавши.

Залити банки гарячим маринадом і залишити на 15 хвилин. Злити маринад в каструлю, довести до кипіння. Залити банки киплячим маринадом. Закатати, перевернути, укутати, залишити до повного охолодження

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *