Якщо хочеться чогось ситного, ароматного та простого – ці млинці стануть справжньою знахідкою! Готуються всього за 20 хвилин, а смаком тішать як на сніданок, так і у вигляді перекусу або закуски на обід.
Особливість рецепту — сир та зелень одразу додаються до тіста, а не фаршируються потім. Це зручно та економить час!
Покроковий рецепт приготування страви:
У глибокій мисці збийте яйця із сіллю та цукром. Якщо яйця великі – достатньо 3, якщо дрібні – краще 4.
Натріть сир на дрібній тертці та додайте до яєчної суміші.
Зелень дрібно наріжте і також відправте в тісто. Підійдуть кріп, петрушка, зелена цибуля або їх мікс. Влийте молоко та ретельно перемішайте масу.
Борошно просійте разом з розпушувачем і поступово всипайте, добре розмішуючи, щоб не було грудок. Додайте олію. Консистенція тіста має бути середньої густоти — трохи густіша, ніж на звичайні млинці.
Якщо хочете тонкі млинці – зробіть тісто трохи рідше, додавши ще 30-50 мл молока.
Смажте на сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін до золотистої скоринки. Вогонь – середній.
Ці млинці – справжня паличка-виручалочка. Ніжні, ароматні, ситні та неймовірно смачні!
Ось що нам знадобиться:
За бажанням можна додати дрібно нарізану ковбасу або шинку прямо в тісто.
Яйця – 3-4 шт. (залежно від розміру)
Сіль – 0,5 ч. л. (коригуйте по солоності сиру)
Цукор – 1 ч. л.
Твердий сир – 150 г (будь-який, який добре плавиться)
Зелень – за смаком (кріп, петрушка, зелена цибуля)
Молоко – 300 мл
Пшеничне борошно – 150 г
Соняшникова олія – 30 мл
Розпушувач – 1 ч. л