6 Вересня, 2025
Можна використовувати як заправку до борщу чи супу! Лечо з квасолею і овочами без стерилізації на зиму.

Можна використовувати як заправку до борщу чи супу! Лечо з квасолею і овочами без стерилізації на зиму.

Дуже смачне, ароматне і ситне лечо з квасолею і овочами! Буде прекрасним доповненням до сімейної вечері. Ще його можна використовувати як заправку до супу або борщу.

Нам знадобиться:
Помідори 2 кг.
Морква 1 кг.
Цибуля 1 кг.
Перець болгарський 2 кг.
Перець гострий 1-3 шт. (на ваш смак)
Часник 1 головка
Квасоля 450 гр.
Цукор 1 стакан
Сіль 2 стол. ложки
Соняшникова олія 1,5 стакана
Оцтова есенція 70% 2 ч. ложки (або 9% оцет 80 мл.)
Покроковий рецепт приготування:

Попередньо квасолю промити, замочити на ніч, потім знову промити і відварити.

Помідори і гострий перець пропустити через м’ясорубку.

Болгарський перець порізати шматочками або соломкою. Цибулю порізати дрібними кубиками. Моркву натерти на великій тертці або на тертці для корейської моркви. Часник пропустити через прес.

У томатно-перцевий соус додати цукор, сіль, олію, закип’ятити. Додати моркву і варити 10 хвилин з моменту кипіння, періодично помішуючи. Потім додати болгарський перець і проварити ще 10 хвилин. Додати цибулю, прокип’ятити 10 хвилин. Додати квасолю, оцтову есенцію, часник, перемішати, проварити 10 хвилин. Спробувати лечо на смак, при необхідності досолити, або додати цукор і оцет (якщо на Ваш смак це потрібно).

Гаряче лечо розлити по стерилізованим банкам, закатати стерилізованими кришками. Прибрати під теплу ковдру в перевернутому положенні, до повного охолодження. Зберігати в темному, прохолодному місці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *