Сьогодні я навчу вас приготувати незвичайну їжу. Назва цієї страви – «ЖАЙМА» ( казахська національна страва ). Кожен раз, коли ми відвідуємо бабусю, вона готує для нас цю смакоту, згадуючи свою юність. Я теж вже багато років готую жайму за бабусиним рецептом, і мої діти назвали цю ставу тушкованими макаронними – трубочками. Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти:
Для основи:
М’ясо 500 гр
Морква 1 шт
Картопля 2-3 шт
Лук 1 шт
Болгарський перець 2 шт
Капуста білокочана
За смаком сіль, перець
Томатна паста
Для тісто:
Борошно
Тепла вода 120 мл
Яйце 1 шт
Сіль 1 ч. л
Приготування:
У теплій воді розчинити сіль. У миску просіяти борошно, зробити поглиблення і влити воду з сіллю, потім додати яйце. Замісити тісто гарненько і прибрати відпочити на 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, потрібно приготувати основу страви. М’ясо ( у мене баранина ) нарізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями, а решта овочі картоплю, морква і перець нарізати соломкою, капусту розділити на невеликі шматочки або просто порвати руками.
Спочатку обсмажити з двох сторін м’ясо, потім додати цибулю і обсмажити їх до золотистого кольору, трохи посолити, поперчити. Потім додати томатну пасту, овочі і тушити їх на повільному вогні.
Поки тушкується займемося тістом. Розкачати тісто в тонкий пласт, зверху змащуємо олією. Нарізати підготовлене тісто на квадратики або ромбики і скрутити їх рулетиками від одного кута до іншого ( як на фото )
Отримані трубочки з тіста викласти поверх тушкованої основи, закрити кришкою і готувати 30 хвилин на повільному вогні до готовності.