Поспішаю поділитися з вами рецептом домашнього кетчупу, його чудово готує моя дружина. Кетчуп виходить дуже смачний, густий та ароматний, і вся наша родина його їсть із задоволенням!
Нам знадобиться:
- помідори – 4 кілограми
- яблука – 1 кілограм
- цибуля – 600 грам
- сіль – 2 столові ложки
- цукор – 100 грам (спочатку додаємо 100 г, потім пробуємо і додаємо на свій смак)
- чорний перець – 0,5 чайної ложки
- хмелі-сунелі – 0,5 чайної ложки
- паприка – 1 чайна ложка
- яблучний оцет 6% – 50 мл
Покроковий рецепт приготування:
Ріжемо помідори на невеликі скибочки, цибулю, яблука (вирізаємо серцевину і ріжемо на невеликі шматочки).



Варимо протягом 15-20 хвилин.

Проціджуємо через сито.

Перемішуємо до однорідної маси.

Ще раз проціджуємо через сито.

Ставимо на маленький вогонь, додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Додаємо паприку, перець, хмелі-сунелі, і знову все ретельно перемішуємо.

Доводимо до кипіння і варимо 40-45 хвилин.

Додаємо яблучний сік і доводимо до кипіння, розкладаємо по банкам.

Важливо: банки та кришки обов’язково стерилізуйте!
Ось так легко і швидко у вас вийде чудовий, смачний, ароматний домашній кетчуп. Смачного!