4 Липня, 2025
Моя мила дружина готує дуже смачний домашній кетчуп. Ділюсь рецептом.

Моя мила дружина готує дуже смачний домашній кетчуп. Ділюсь рецептом.

Поспішаю поділитися з вами рецептом домашнього кетчупу, його чудово готує моя дружина. Кетчуп виходить дуже смачний, густий та ароматний, і вся наша родина його їсть із задоволенням!

Нам знадобиться:

  • помідори – 4 кілограми
  • яблука – 1 кілограм
  • цибуля – 600 грам
  • сіль – 2 столові ложки
  • цукор – 100 грам (спочатку додаємо 100 г, потім пробуємо і додаємо на свій смак)
  • чорний перець – 0,5 чайної ложки
  • хмелі-сунелі – 0,5 чайної ложки
  • паприка – 1 чайна ложка
  • яблучний оцет 6% – 50 мл

Покроковий рецепт приготування:

Ріжемо помідори на невеликі скибочки, цибулю, яблука (вирізаємо серцевину і ріжемо на невеликі шматочки).

Варимо протягом 15-20 хвилин.

Проціджуємо через сито.

Перемішуємо до однорідної маси.

Ще раз проціджуємо через сито.

Ставимо на маленький вогонь, додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.

Додаємо паприку, перець, хмелі-сунелі, і знову все ретельно перемішуємо.

Доводимо до кипіння і варимо 40-45 хвилин.

Додаємо яблучний сік і доводимо до кипіння, розкладаємо по банкам.

Важливо: банки та кришки обов’язково стерилізуйте!

Ось так легко і швидко у вас вийде чудовий, смачний, ароматний домашній кетчуп. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *