17 Серпня, 2025
Моя щира рекомендація! Просто натріть кабачки і результат вас здивує. Рецепти, які я готую щороку.

Моя щира рекомендація! Просто натріть кабачки і результат вас здивує. Рецепти, які я готую щороку.

Готую з року в рік і щоразу у захваті. Ці рецепти з кабачками просто смакота. Лише натріть кабачки і результат вас приємно здивує. Всі страви виходять смачно, соковито, ніжно, неймовірно смачно і різноманітно.

Рецепт 1
Найсмачніша, найсоковитіша штука, та ще й у соусі. Мова про котлетки, але не прості, а абсолютно унікальні. Швидше за все, саме так ви ще ніколи не готували. Навіть більш ніж впевнений, що ні.

Отже, готуємо котлети у соусі. Котлети, як ви здогадалися з кабачками. Але в моєму рецепті є не лише кабачки, хоч вони й основні. Що робимо. Беремо будь-який фарш і додаємо до нього одразу кілька овочевих інгредієнтів.

Спочатку, звісно, кабачки. Тремо їх на великій тертці, віджимаємо майже насухо. Потім так само тремо картоплю, віджимаємо. Далі морквину її можна не віджимати. Ще ріпчаста цибуля. Її подрібнюємо ножем, так краще, ніж прокручувати.

Видавлюємо часник пресом, вливаємо яйце, солимо, перчимо, ретельно вимішуємо. Ніякого хліба чи сухарів. Ось така у нас шикарна суміш фаршу та овочів. Формуємо котлети. Їх виходить 8-9 штук.

Відправляємо їх у сковороду з олією. Обсмажуємо на вогні вище за середнє по 4-5 хвилин з кожного боку без кришки. А поки вони потихеньку шкворчать готуємо соус.

Змішуємо сметану, томатну пасту та воду, солимо, перчимо, присмачуємо спеціями. У мене трави, каррі та паприка, мої улюблені, які, як мені здається, ніде не завадять. Все заливаємо соусом котлетки. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 20-25 хвилин.

Ну що, друзі, ось результат. Краса, та й годі. А смачно як! Пробуємо.

Що потрібно і скільки

Фарш – 300 г
Кабачки – 300 г
Картопля – 200 г
Морква – 80 г
Цибуля – 100 г
Часник – 2 зубчики
Яйця – 1 шт.
Сметана – 180 г
Томатна паста – 70 г
Вода – 200 мл
Паприка – 1 ч.л.
Карі, трави – по 1/2 ч.л.
Сіль, перець – за смаком
Рецепт 2

А зараз у нас буде щось дуже схоже на ледачі голубчики. Але, звісно, з моєю фірмовою родзинкою. Теж думаю, що такого варіанта у вас ще немає або ви його зовсім забули.

Отже, починаємо, як і в першому рецепті, з фаршу. Додаємо до нього, як думає що? Ну, ясна річ кабачки. Адже рецепти у нас сьогодні усі з кабачками. Кабачки натираємо все на тій же великій тертці і добре віджимаємо.

Далі, звичайно, капусту. Я ж сказав, що в нас майже ліниві голубці. Її просто дрібно шаткуємо, присолюємо і мнемо. Тепер ще парочка овочевих добавок – морквина та цибуля. Моркву натираємо, без віджиму. Цибулю дрібно ріжемо.

Що ще? Відправляємо до цього трохи панірувальних сухарів, солимо, перчимо, вимішуємо. Беремо товстостінну форму (у мене тут 28 см) і викладаємо все до неї. Жодної олії не потрібно.

Розрівнюємо та ставимо в духовку. Запікаємо прямо так, без прикриття, 25 хвилин при температурі 220 градусів. Спочатку буде багато соку, потім все трохи підсохне. Дістаємо з духовки та робимо ось що.

Покриваємо всю поверхню шаром сиру. Його так само натираємо на великій тертці. А зверху розкладаємо кружечки помідорів. Знову ставимо запікатися на 15-17 хвилин за тієї ж температури.

Це все. Можна спробувати. Ви тільки подивіться як гарно та апетитно виходить запіканка. Хіба може бути щось привабливіше. І це набагато смачніше і цікавіше ніж просто ліниві голубці. Їжа що треба.

Що для цього потрібно

Фарш – 300 г
Кабачки – 250 г
Капуста – 250 г
Морква – 80 г
Цибуля – 100 г
Панірувальні сухарі – 2 ст.л.
Сир твердий – 250 г
Помідори – 200 гр
Сіль, перець – за смаком
Рецепт 3

Останній сьогодні рецепт. Сподіваюся не втомилися, так як його обов’язково потрібно дочитати та додивитися. Ця смакота вас точно здивує і зацікавить не тільки легкістю приготування, але і ніжним результатом.

Отже, знову беремо фарш і додаємо до нього натерті на великій тертці та добре віджаті кабачки. Потім трохи цибулі, яйце, сіль, перець і панірувальні сухарі.

А далі йде незвичний, але дуже простий інгредієнт. Це, друзі, кефір. Я вас здивував? Сподіваюся так. Нечасто зустрінеш подібні рецепти на кефірі, правда?

Усе перемішуємо ложкою, так як суміш виходить досить рідкою. А нам така і потрібна, тому що це у нас будуть оладки чи биточки, не знаю як назвати їх краще. Можливо навіть тонкі котлетки.

Викладаємо їх на сковороду з олією тією ж ложкою. Смажимо на середньому вогні без кришки приблизно по 8 хвилин з кожного боку. Перевертаємо акуратно лопаткою, щоб не пошкодити, адже вони неймовірно ніжні.

Таких штучок виходить із зазначеної кількості 10-12. Посмажити можна на великій сковороді у два прийоми. Це швидко. Така смакота, що з’їсти можна відразу все і не помітити. Тому можна не соромлячись готувати відразу більше і відразу на двох сковорідках.

Подавати можна і зі сметаною, і з кетчупом і просто так без усього. Заходить на ура. І з гарніром можна не поратися. Хоча, я люблю такі биточки з рисом. Мені взагалі все з ним подобається, що не приготуй.

Інгредієнти тут. Все вивірено та точно. Зменшувати чи збільшувати якийсь із інгредієнтів не раджу.

Що потрібно для рецепту

Фарш – 150 г
Кабачки – 150 г
Цибуля – 60 г
Яйця – 1 шт.
Панірувальні сухарі – 3 ст.л.
Кефір – 150 г
Сіль, перець – за смаком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *