8 Травня, 2025
М’ясна тушонка з рисом: м’ясо та гарнір в одній банці

М’ясна тушонка з рисом: м’ясо та гарнір в одній банці

Акуратні ряди баночок з м’ясом і рисом я побачила у своєї тітоньки в льоху і дуже здивувалася, що такі консерви стоять з гвинтовими кришками цілий рік і не псуються. Як каже моя тітка, коли ріжуть худобу, холодильника не вистачає, доводиться в банки закривати.

Зараз, зрозуміло вже мало хто тримає тварин, але в житті все стане в нагоді, так що візьміть на замітку цю технологію власного консервування. У ній вся фішка полягає у шарах рису. Він не дає переміщатися повітрю та рідині. Створюються окремі камери з м’ясом, де воно добре зберігається.

Покроковий рецепт приготування страви:
Виберіть 1-1,5 кг яловичини із жирком – це обов’язкова умова для приготування. Розріжте шматок поперек волокон пластами, жир зрізайте.

Кожен пласт наріжте смужками, надалі смужки – невеликими кубиками. Розподіліть у різні посудини м’ясо та жир.

Велику ріпчасту цибулину наріжте на кубики, одну морквину наріжте також кубиком.

Обсмажте на сковороді шматки жиру від яловичини, і коли на поверхні з’явиться піджарена скоринка, додайте туди м’ясо.

Коли воно досягне стадії напівготовності, всипте цибулю з морквою, посоліть, поперчіть, посипте паприкою.

Відміряйте потрібну кількість рису, залийте водою, при розмішуванні з’явиться біла каламутня. Потрібно промивати стільки разів, щоб вода стала зовсім світлою.

У чисті стерилізовані банки місткістю 1 літр насипте підготовлену рисову крупу, зверху м’ясо з овочами, знову прошарок рису, знову м’ясо-овочевий шар, останнім засипте рис. Зверніть увагу! Накладати під шийку не можна.

Налийте доверху кип’яток, у кожну банку додайте під кришку половинку чайної ложки 9% оцту.

Кожну банку герметично закрутіть кришкою. Простерилізуйте консерви на водяній бані, як при звичайній заготівлі. Тримайте банки в киплячій воді щонайменше 4 години, вода має покривати кришки на 1-2 см.

Зберігайте краще в погребі чи підвалі.

Ось що нам знадобиться:
Яловичина – 1,3 кг
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Паприка – 0,5-1 ч. л.
Рис – 800 г
Оцет – 1,5 ч. л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *