12 Березня, 2025
М’ятний цукор: ароматна заготівля за 10 хвилин.

М’ятний цукор: ароматна заготівля за 10 хвилин.

Заготівля для тих, у кого вдався урожай м’яти. Можна м’яту сушити, можна заморозити, а можна приготувати ось такий яскравий і ароматний м’ятний цукор на зиму. Готується швидко, виходить соковито, консистенцію робите за своїм бажанням. Та й смак заготовки можна робити так, щоб було більш м’ятно, або більш лимонно. Суворі обмеження в цьому простому рецепті не потрібні.

Для чого такий м’ятний цукор? Хоч в чай, хоч в випічку, а можна навіть по крапельці в соуси і салати.

Інгредієнти:
М’ята – 50 г.
Цукор – 300 г.
Лимонний сік – 1 ст. л.
Приготування:

Листики м’яти промиємо і осушуємо.

Подрібнимо м’яту будь-яким зручним способом. Хоч через м’ясорубку, хоч в блендері.

Додамо цукор.

Додаємо в чашку лимонний сік.

Перемішуємо чудову зелену масу і спостерігаємо. Якщо виходить багато рідини, а хочеться більш розсипчасто, то додаємо цукор.

Таким чином добиваємося потрібної консистенції.

Готовий м’ятний цукор розкладаємо по баночках і зберігаємо в прохолодному місці або в холодильнику. Взимку насолоджуємося яскравим м’ятним ароматом і з задоволенням чекаємо літніх днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *