Котлети виходять м’які, соковиті та при цьому не пересмажені. Комбінований спосіб приготування дозволяє зробити котлети дуже соковитими! Приготуйте та спробуйте.
Покроковий рецепт приготування страви:
Котлети можна приготувати із будь-якого виду м’яса. Я беру свинину та яловичину. М’ясо, помити, нарізати на шматочки.
М’ясо прокрутити через м’ясорубку.
З хліба зрізати скоринки та замочити у воді чи молоці.
Відразу ж прокручую цибулю та віджатий від води хліб. Додати сіль, перець, сушений часник та яйце.
Фарш добре перемішати до однорідності. Якщо фарш щільний, додати трохи холодної води (30-50 мл). Миску з фаршем накрити плівкою та помістити в холодильник на 30 хвилин.

Мокрими руками сформувати котлети з фаршу (вагою приблизно 100 г).

Добре розігріти сковороду, налити олію і обсмажити котлети з кожного боку, до рум’яної скоринки.

Деко змастити соняшниковою олією, викласти в нього котлети (за бажанням зверху на котлети покласти трохи вершкового масла (10г), для соковитості).

Накрити лист щільно фольгою. Відправити котлети до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25-30 хвилин – доходити до готовності. Такий комбінований спосіб приготування робить котлети не пересмаженими та сухими, а м’якими та соковитими.

Гарячі котлети подаємо з будь-яким гарніром чи овочами. Приємного апетиту!
- Фарш м’ясний – 1 кг. (У мене свинина 600г + яловичина 400г)
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Хліб білий – 150 г
- Вода (молоко) – для замочування хліба
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1,5 ч.л. за смаком
- Перець мелений – за смаком
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Олія соняшникова для смаження
- Масло вершкове – 100 г