26 Травня, 2025
Мій улюблений рецепт котлет! Дуже соковиті, смачні та ніжні

Мій улюблений рецепт котлет! Дуже соковиті, смачні та ніжні

Котлети виходять м’які, соковиті та при цьому не пересмажені. Комбінований спосіб приготування дозволяє зробити котлети дуже соковитими! Приготуйте та спробуйте.

Покроковий рецепт приготування страви:

Котлети можна приготувати із будь-якого виду м’яса. Я беру свинину та яловичину. М’ясо, помити, нарізати на шматочки.

М’ясо прокрутити через м’ясорубку.

З хліба зрізати скоринки та замочити у воді чи молоці.

Відразу ж прокручую цибулю та віджатий від води хліб. Додати сіль, перець, сушений часник та яйце.

Фарш добре перемішати до однорідності. Якщо фарш щільний, додати трохи холодної води (30-50 мл). Миску з фаршем накрити плівкою та помістити в холодильник на 30 хвилин.

Мокрими руками сформувати котлети з фаршу (вагою приблизно 100 г).

Добре розігріти сковороду, налити олію і обсмажити котлети з кожного боку, до рум’яної скоринки.

Деко змастити соняшниковою олією, викласти в нього котлети (за бажанням зверху на котлети покласти трохи вершкового масла (10г), для соковитості).

Накрити лист щільно фольгою. Відправити котлети до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25-30 хвилин – доходити до готовності. Такий комбінований спосіб приготування робить котлети не пересмаженими та сухими, а м’якими та соковитими.

Гарячі котлети подаємо з будь-яким гарніром чи овочами. Приємного апетиту!

  • Фарш м’ясний – 1 кг. (У мене свинина 600г + яловичина 400г)
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Хліб білий – 150 г
  • Вода (молоко) – для замочування хліба
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л. за смаком
  • Перець мелений – за смаком
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова для смаження
  • Масло вершкове – 100 г

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *