Інгредієнти:
Вершкове масло — 20 г;
Перловка — 250 мл;
Гаряча вода — 3 літри 250 мл;
Сіль — 1,5 ч. л.;
Олія — 3 ст. л.;
Цибуля — 2 шт.;
Морква — 2 шт.;
Фарш — 500 г;
Огірки солоні — 3 шт.;
Томатна паста — 3 ст. л.;
Хмелі — сунелі — 1 ч. л.;
Сушений базилік — ½ ч. л.;
Картопля — 4 шт.
Приготування:
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, висипаємо перловку і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Далі вливаємо до перловки 750 мл води, висипаємо ложку солі та варимо 25-30 хвилин під кришкою.
У сковороді розігріваємо олію, нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо пару хвилин. До цибулі викладаємо нарізану дрібним кубиком моркву, смажимо 2 хвилини.
Викладаємо до овочів фарш та обсмажуємо 10-15 хвилин, змішуємо. Додаємо до фаршу та овочів нарізані дрібним кубиком солоні огірки та томатну пасту, солимо та перемішуємо.
Висипаємо до овочів та фаршу хмелі-сунелі та сушений базилік, змішуємо. Обсмажуємо засмажку ще кілька хвилин.
Нарізаємо очищену картоплю невеликими кубиками і варимо в каструлі 2,5 літрах води. Додаємо у воду з картоплею перловку та засмажку, варимо суп 2-3 хвилини під кришкою.
Таким чином ми отримуємо відмінний суп із перловкою.
Можна подавати суп зі сметаною, так він буде ще смачнішим.