Нижче наводиться незвичайний спосіб консервування перцю. Ця закуска буде до вподоби прихильникам гострої їжі. Це традиційний рецепт приготування маринованого перцю у Сербії. Спробуйте його приготувати і вас здивує його пікантний смак!
Інгредієнти:
- 3 кг солодкого перцю;
- 4 зубчики часнику;
- 1 літр негострої гірчиці;
- 20 горошин перцю;
- 1 літр рафінованої олії;
- 250 мл столового оцту;
- 4 лаврових листки;
- 100 гр. цукру;
- 60 гр. кухонної солі;
- 1 літр питної води.
Як приготувати:
Перець необхідно почистити та розрізати на 4 частини.
Для приготування маринаду у воду кладуться усі спеції, крім гірчиці та олії. Маринад повинен закипіти.
У киплячий маринад занурюється перець на 15 хвилин.
Гірчиця та олія змішуються до утворення однорідної маси.
Перець потрібно дістати з маринаду та дати йому охолонути.
У перець додається суміш з олії та гірчиці та перемішується.
Страва розкладається у банки, які потім необхідно закрити кришками.
Банки поставити у підвал для зберігання.
Приємного апетиту!