2 Серпня, 2025
Мінімум часу і всі ситі! Ледача вечеря з декілька картоплин. Дуже смачна страва.

Мінімум часу і всі ситі! Ледача вечеря з декілька картоплин. Дуже смачна страва.

Такою вечерею часто балувала нашу сім’ю бабуся. Готується ледачі вареники із доступних продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині, а виходить ця страва дуже смачною.

Покроковий рецепт приготування страви:
Чистимо нашу картоплю, варимо її (не забудьте посолити воду) та робимо з картоплі пюре.

Грудинку або сало (обов’язково з м’ясним прошарком) нарізаємо кубиками. Висипаємо його на розігріту сковороду і смажимо на повільному вогні, помішуючи пару хвилин. Через цей час додаємо до сала нарізану кубиками цибулю. Готуємо все разом ще хвилин 5 і вимикаємо.

У пюре, що вже охололо, додаємо яйця, перець чорний, борошно. Замішуємо та отримуємо еластичне тісто. Розкачуємо його спочатку у джгут, а потім нарізаємо на невеликі шматочки (приблизно 3 на 1.5 см).

Варимо такі ліниві картопляні вареники 5 хвилин після того, як вони спливуть.

Злийте з них рідину і додайте до вареників смажене сало. До таких вареників відмінним доповненням стане соус зі сметани та кропу.

Ось що нам знадобиться:
близько 700 грамів картоплі;

два яйця;
сіль за вашим смаком;
трохи чорного меленого перцю;
250 гр борошна;
сало або грудинка (можна бекон взяти) – 150 гр;
одна цибулина;
сметана для соусу та кріп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *