Такою вечерею часто балувала нашу сім’ю бабуся. Готується ледачі вареники із доступних продуктів, які завжди є під рукою у кожної господині, а виходить ця страва дуже смачною.
Покроковий рецепт приготування страви:
Чистимо нашу картоплю, варимо її (не забудьте посолити воду) та робимо з картоплі пюре.
Грудинку або сало (обов’язково з м’ясним прошарком) нарізаємо кубиками. Висипаємо його на розігріту сковороду і смажимо на повільному вогні, помішуючи пару хвилин. Через цей час додаємо до сала нарізану кубиками цибулю. Готуємо все разом ще хвилин 5 і вимикаємо.
У пюре, що вже охололо, додаємо яйця, перець чорний, борошно. Замішуємо та отримуємо еластичне тісто. Розкачуємо його спочатку у джгут, а потім нарізаємо на невеликі шматочки (приблизно 3 на 1.5 см).
Варимо такі ліниві картопляні вареники 5 хвилин після того, як вони спливуть.
Злийте з них рідину і додайте до вареників смажене сало. До таких вареників відмінним доповненням стане соус зі сметани та кропу.
Ось що нам знадобиться:
близько 700 грамів картоплі;
два яйця;
сіль за вашим смаком;
трохи чорного меленого перцю;
250 гр борошна;
сало або грудинка (можна бекон взяти) – 150 гр;
одна цибулина;
сметана для соусу та кріп