Пишні та дуже м’які пироги з картопляною начинкою – простий, але апетитний та ситний сніданок, обід чи вечеря
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- тепле молоко, 450 мл;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст. л;
- олія соняшникова, 50 мл;
- білок, 1шт;
- дріжджі свіжі 15 г чи сухі, 7 г;
- борошно, близько 700 г.
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 500 г;
- сир твердий або м’який, 200 г;
- молоко, 50 мл;
- сіль, зелень;
- для змащування жовток та молоко.
Процес приготування
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, додаємо білок, перемішуємо.
Всипаємо сіль, перемішуємо. Вливаємо олію, змішуємо до однорідності.
Частинами вводимо просіяне борошно, вимішуємо м’яке, не липке тісто. Кількість борошна дивіться по консистенції тіста, головне – не всипати забагато борошна і зробити тісто занадто щільним. Накриваємо та ставимо в тепле місце на 1 годину.
Відварюємо картоплю, перетворюємо на пюре з вершковим маслом і молоком, тертим сиром. За бажанням, додаємо кріп. Остуджуємо.
Тісто ділимо на 4 частини, начинку також.
Розкачуємо тісто в круглі коржики, в середину кладемо начинку і защипуємо по колу, трохи розкачуємо.
Перекладаємо пироги на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин
Пальцями робимо вм’ятина і трохи розтягуємо пироги, змащуємо жовтком, збитим із молоком.
Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин до рум’яності.
Такі пироги на сніданок ви можете подавати до чаю, на обід – замість хліба, а на вечерю – разом із салатами та м’ясними закусками.