Насипний яблучний пиріг – це легка і швидка випічка. Виходить смачно і дуже красиво. У розрізі чітко видно шари яблук. Вийде з першого разу і дуже смачно
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 200 г цукру
- 200 г манки
- 1 ч. л. розпушувача
- 150 мл молока
- 30 г вершкового масла
- 12 яблук середнього розміру
Рецепт приготування:
- У миску всипаємо склянку борошна, цукру і манки. Додаємо розпушувач для тіста і все ретельно перемішуємо. Потім суху суміш ділимо на чотири рівні частини.
- Яблука натираємо на крупній тертці, ділимо на три частини.
- Дно і боки форми застилаємо пергаментним папером. Насипаємо одну частину сухих інгредієнтів на дно і розрівнюємо. Викладаємо шар яблук. Потім розподіляємо другу частину сухої суміші. Повторюємо всі шари. Має вийти чотири шари “тіста” і 3 шари начинки.
- Готуємо заливку. Змішуємо гаряче молоко з розтопленим вершковим маслом. Виливаємо суміш зверху на пиріг.
- Випікаємо яблучний пиріг при 180 градусах близько 50-60 хвилин.
- Тільки коли пиріг повністю охолоне в формі, можна його виймати.