9 Липня, 2025
Навіть 10 банок буде мало: як приготувати бурякову ікру на зиму. Рецепт.

Навіть 10 банок буде мало: як приготувати бурякову ікру на зиму. Рецепт.

Заготівля, приготовлена з буряка за цим рецептом, може стати у нагоді і для борщу, і для вінегрету. Та й як салат їй просто немає ціни.

Що особливо приємно – приготувати її не складе труднощів.

Покроковий рецепт приготування страви:
Отже, для приготування бурякової ікри головний компонент  буряк необхідно запекти в духовці до готовності.

Поки коренеплоди запікатимуться, займіться цибулею, яку потрібно нарізати на кубики і обсмажити.

Готові буряки подрібніть, скориставшись м’ясорубкою або кухонним комбайном. Ви можете натерти її на тертці або нарізати соломкою як вам буде зручно.

Буряк разом з цибулею перекладіть у каструлю, додайте сюди ж сіль, цукор, олію та пропущений через прес часник.

Майбутню заготівлю необхідно протушкувати приблизно 15-20 хвилин, а за 5 хвилин до зняття з вогню додати оцет.

Тепер покладіть ікру в банки, простерилізуйте протягом 10 хвилин і закрийте кришками. Смачного!

На 3 кг буряків знадобляться такі інгредієнти:
300-400 г цибулі;
3-5 невеликих зубчиків часнику;
1,5 столової ложки солі;
2 столові ложки цукру;
150 мл соняшникової олії;
80-100 мл 9%-ного оцту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *