Заготівля, приготовлена з буряка за цим рецептом, може стати у нагоді і для борщу, і для вінегрету. Та й як салат їй просто немає ціни.
Що особливо приємно – приготувати її не складе труднощів.
Покроковий рецепт приготування страви:
Отже, для приготування бурякової ікри головний компонент буряк необхідно запекти в духовці до готовності.
Поки коренеплоди запікатимуться, займіться цибулею, яку потрібно нарізати на кубики і обсмажити.
Готові буряки подрібніть, скориставшись м’ясорубкою або кухонним комбайном. Ви можете натерти її на тертці або нарізати соломкою як вам буде зручно.
Буряк разом з цибулею перекладіть у каструлю, додайте сюди ж сіль, цукор, олію та пропущений через прес часник.
Майбутню заготівлю необхідно протушкувати приблизно 15-20 хвилин, а за 5 хвилин до зняття з вогню додати оцет.
Тепер покладіть ікру в банки, простерилізуйте протягом 10 хвилин і закрийте кришками. Смачного!
На 3 кг буряків знадобляться такі інгредієнти:
300-400 г цибулі;
3-5 невеликих зубчиків часнику;
1,5 столової ложки солі;
2 столові ложки цукру;
150 мл соняшникової олії;
80-100 мл 9%-ного оцту