20 Серпня, 2025
Найкорисніша квашена капуста, без солі, цукру та оцту: не гірчить, не темніє.

Найкорисніша квашена капуста, без солі, цукру та оцту: не гірчить, не темніє.

Мало хто відмовиться від квашеної капусти чи страви із неї. Якщо правильно заквасити, то капуста вийде соковитою, хрусткою та без гіркоти. Рецепти приготування вітамінної страви передаються від старших членів сім’ї до молодших, і кожна господиня капусту квасить по-різному.

Рецепт квашеної капусти з калиною
Квашена капуста з калиною – корисний вітамінний продукт. Калина доповнює капусту вітамінами, посилює її смакові якості.

Приготувати капусту з калиною не складе труднощів і не займе багато часу. З цим впорається навіть найнедосвідченіша господиня.

На 1,5 кг білокачанної капусти знадобиться 200-300 г моркви, 20 г кмину та калини.

Підготовлені качани капусти дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці, з’єднуємо ці два інгредієнти та перемішуємо.

Потім в капусту додаємо кмин і жменю ягід калини, можна використовувати журавлину. Компоненти акуратно перемішуємо і трохи мнемо руками.

Капусту перекладаємо в банку чи емальовану каструлю, ставимо у тепле місце на 72 години, після чого капуста готова (не забуваємо протикати капусту щоб випускати гази). Зберігається при температурі від 0 до 4 градусів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *