Найкраща хрустка квашена капуста за старовинним рецептом, який передається з покоління в покоління. Виходить завжди!
Цей рецепт протягом багатьох років незмінно користується популярністю. Капуста виходить хрумка, зберігає свої властивості після заморожування та відтавання
Рецепт:
- Капуста – 6 кг.
- Морква – 1,5 кг
- Сіль – 150 гр.
- (або на 1 кг суміші капусти з морквою – 20гр. солі)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Капусту нашаткуємо тонкою соломкою. Моркву натріть на великій тертці.
Беремо відповідну ємність, обов’язково кладіть на дно парасольки кропу, потім укладаємо шарами капусту і моркву.
Додаємо сіль і мнемо товкачем до появи соку, потім знову додаємо шарами капусту і моркву, і мнемо товкачем і так доти, поки каструля не наповниться, але не до самого верху, необхідно покласти тарілочку і поставити вантаж
Залишаємо капусту кваситися на 3 дні за кімнатної температури. Капуста буде пінитися, потрібно періодично знімати вантаж і протикати капусту, щоб вийшов вуглекислий газ, що утворився (якщо цього не зробити, капуста буде гірчити).
Не потрібно чекати, поки капуста дуже сильно закисне, спочатку вона буде “малосольна”, ми особливо таку любимо, потім вона поступово дійде при зберіганні.
Готову капусту розкладаємо по банкам і прибираємо в прохолодне місце для зберігання, ми зберігаємо в холодильнику.