Цей рецепт салату ідеальний як для святкового столу, так і для того, щоб урізноманітнити своє меню смачною та корисною стравою.
Смак салату з куркою дуже цікавий, також соковитий, м’який і при цьому поживний. А продукти в його складі поживні і входять до раціону здорового харчування. Крім майонезу звичайно, але ж не відмовлятися зовсім від нього.
Інгредієнти:
Курячі гомілки – 600-650 грам;
Три яйця;
Два свіжі огірки, невеликі;
Пару жмень волоських горіхів;
Штук десять великого чорносливу без кісточки;
Сіль.
На заправку майнеза.
Ділюся рецептом приготування:
В даному випадку використовується не куряча грудка, а гомілки. Їх потрібно відварити, зняти шкірку, відокремити м’ясо від кісточок і скласти в окрему тарілочку. М’ясо можна розділити на волокна чи дрібно нарізати.
Також відварити три яйця, почистити і порізати кубиками.
Два невеликі свіжі огірки, нарізати також дрібними кубиками або тонкими півкільцями.
Волоські горіхи прожарити кілька хвилин на сухій сковорідці і подрібнити. Чорнослив промити гарячою водою та дрібно нарізати.
Тепер у миску для салату, першим шаром насипаємо м’ясо, покриваємо сіточкою майонезу. Висипаємо шар чорносливу та подрібнених горішків, які покриваємо майонезом.
Потім йдуть огірки, сіточка з майонезу, яйця. Зверху салат промащується майонезом. Прикрашати або посипати сиром – це вже на ваш смак і бажання.
Дати салату настоятися хоч пару годин у холодильнику.
Це дуже смачно! Звичайно всім бажаю приємного апетиту.
Джерело