Інгредієнти:
- Квасоля – 3 склянки;
- Помідори – 2 кг;
- Морква – 1 кг;
- Солодкий перець (краще обирати червоний) – 1 кг;
- Олія – 1 склянка;
- Цукор – 300 г;
- Сіль – 2,5 ст. л.;
- 9%-й оцет – 70 мл.
Приготування:
- У каструлю засипаємо квасолю, заливаємо її водою та солимо. Відправляємо на вогонь та варимо майже до готовності.
- Перець необхідно помити, почистити та нарізати соломкою.
- Моркву натираємо на середній тертці, а помідори пропускаємо через м’ясорубку.
- Всі овочі складаємо у велику каструлю, додаємо сіль, цукор та олію. Розмішуємо та відправляємо на вогонь.
- Коли маса почне кипіти, зменште вогонь та варіть ще пів години.
- За 10 хвилин до кінця приготування страви додайте оцет та ще раз все розмішайте.
- Салат розкладаємо у заздалегідь простерилізовані банки, закатуємо кришками та перевертаємо. Замотуємо усе у ковдру та залишаємо до повного охолодження.
Ви колись готували салати на зиму
Які овочі використовували