Готується рибка дуже просто і швидко. Зате результат перевершує всі очікування. Обов’язково приготуйте скумбрію за цим рецептом на святковий стіл.
Інгредієнти, які потрібні для приготування скумбрії
- скумбрія – 2 тушки по 300-400 г;
- дві великі цибулини;
- один лимон;
- 3 ст. л. сметани жирністю 20%;
- сіль і чорний мелений перець в залежності від смаку.
Процес приготування скумбрії
Цибулю і лимончик наріжте півкільцями.
У скумбрії відріжте голову, очистіть від нутрощів і чорної плівки, добре помийте.
Змішайте сіль з перчиком і натріть цією сумішшю тушки з усіх боків і всередині
Розріжте скумбрію на шматки. Занурте кожен шматок в сметану і натріть її всередині.
У шматки риби по черзі покладіть лимончик і цибулю. Покладіть їх в жаростійку форму.
Цибулю і лимон, які залишаться, викладіть зверху скумбрії. Будуть закускою до риби.
Відправте запікатися в розігріту духовку на півгодини при 180 °. Але судіть по своїй духовці
Скумбрія подається гарячою. Ідеальним гарніром буде картопля або рис.