1 Липня, 2025
Найкращий розсіл для консервації огірків. Як приготувати, щоб були смачні та хрусткі.

Найкращий розсіл для консервації огірків. Як приготувати, щоб були смачні та хрусткі.

Кожна господиня знає свої рецепти смачного консервування огірків і користується ними завжди. Літо йде на заготівлі на зиму, і кожен намагається закрити дуже багато смачних солінь, щоб не голодувати взимку.

Перед тим як починати закривати огірки, потрібно вирішити, які саме ви хочете приготувати, солоні або мариновані. Якщо додавати оцет, огірки стають кислими. Солоні огірки корисніші, бо в маринаді, крім солі, нічого немає. Коли соляться, відбувається процес ферментації, тобто молочнокисле бродіння. У процесі з’являтимуться молочнокислі бактерії, які є пробіотиком. У мариновані огірки додають оцет і ферментація не відбувається. А ще в таких огірках міститься багато солі, що шкідливо для організму. Інформує Майстерня ідей.

Солити огірки можна гарячим та холодним способом. Холодний розсіл довше солить огірки, і в нього використовують більше солі, ніж гарячий. У такому маринаді краще зберігатись корисні речовини. Потрібно знати, що гарячий маринад уб’є вітамін С в огірках. Але деякі люди вважають, що гарячий маринад набагато безпечніший, ніж холодний.

Смак огірків залежить від води. Її не можна використовувати із крана, перед застосуванням її потрібно прокип’ятити. Одним із варіантів, це придбати воду в магазині.

У всіх рецептах потрібно використовувати грубу сіль. Якщо взяти дрібну сіль, огірки вийдуть м’якими. А йодована сіль зробить заготовки несмачними. Завжди на літр води беруть одну або дві столові ложки солі без гірки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *