Найсмачніша заготовка з баклажанів на зиму. Виходять за смаком як гриби, навіть не відрізнити! Обов’язково здивуйте своїх близьких цією дуже смачною стравою.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг.
- цибуля – 1 кг.
- майонез – 400 г
- грибна приправа – 50 г
- сіль за смаком
- олія – 200 мл. для смаження
Приготування:
Нарізаю кубиками баклажани. Перекладаю їх у каструлю, солю та заливаю водою. Доводжу до кипіння під кришкою і потім ще проварюю 2 хвилини. Потім зливаю через сито і віджимаю від рідини. На олії обсмажую баклажани до золотистості.

На окремій сковорідці також розігріваю олію, обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю. Перекладаю разом у миску смажену цибулю і смажені баклажани, додаю грибну приправу та майонез, змішую.
Масу викладаю по стерилізованих банках, прикриваю кришками.

Кладу рушник на дно каструлі, ставлю банки, вливаю воду у каструлю до плечиків банок. Ставлю на вогонь, варю і з моменту закипання стерилізую ще 15 хвилин. Потім щільно закриваю кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження.
