6 Серпня, 2025
Найпопулярніша заготівля останніх 5 років. За цей рецепт мені дякують усі сусіди! Вважаю, ,що має бути в кожної господині.

Найпопулярніша заготівля останніх 5 років. За цей рецепт мені дякують усі сусіди! Вважаю, ,що має бути в кожної господині.

Найсмачніша заготовка з баклажанів на зиму. Виходять за смаком як гриби, навіть не відрізнити! Обов’язково здивуйте своїх близьких цією дуже смачною стравою.

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг.
  • цибуля – 1 кг.
  • майонез – 400 г
  • грибна приправа – 50 г
  • сіль за смаком
  • олія – 200 мл. для смаження

Приготування:

Нарізаю кубиками баклажани. Перекладаю їх у каструлю, солю та заливаю водою. Доводжу до кипіння під кришкою і потім ще проварюю 2 хвилини. Потім зливаю через сито і віджимаю від рідини. На олії обсмажую баклажани до золотистості.

На окремій сковорідці також розігріваю олію, обсмажую до золотистості дрібно порізану цибулю. Перекладаю разом у миску смажену цибулю і смажені баклажани, додаю грибну приправу та майонез, змішую.

Масу викладаю по стерилізованих банках, прикриваю кришками.

Кладу рушник на дно каструлі, ставлю банки, вливаю воду у каструлю до плечиків банок. Ставлю на вогонь, варю і з моменту закипання стерилізую ще 15 хвилин. Потім щільно закриваю кришками, перевертаю догори дном, укутую рушниками і залишаю до повного охолодження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *